Vpis v poklicni tečaj

Poklicni tečaj je oblika enoletnega izobraževanja, s katerim si kandidat pridobi formalno izobrazbo 5. stopnje srednjega strokovnega izobraževanja (SSI). Šola ga lahko izvaja kot redno izobraževanje ali za udeležence izobraževanja odraslih. V obeh primerih se PT izvede v enem šolskem letu, zaključi se s poklicno maturo.

Izvedbi se razlikujeta glede na

  • število ur organiziranega pouka (izobraževanje odraslih: najmanj 50 % predpisanih ur)
  • način izvedbe (redni pouk; izobraževanje odraslih: tečaji, predavanja, samostojno delo …)
  • rok prijav/vpisa (redno izobraževanje: rok določi MIZŠ; izobraževanje odraslih: v 2. polovici septembra)
  • plačljivost izobraževanja (redno izobraževanja plača MIZŠ)

Razpis za šolsko leto 2014/15

Redno izobraževanje: Poklicnega tečaja ne bomo izvajali.

Izobraževanje odraslih: Poklicnega tečaja ne bomo izvajali.

Pogoji vpisa

V poklicni tečaj se lahko vpiše, kdor je uspešno zaključil četrti letnik gimnazije ali zaključni letnik izobraževalnega programa za pridobitev srednje strokovne izobrazbe in izpolnjuje druge, z izobraževalnim programom določene pogoje. Na ta način si pridobi srednjo strokovno izobrazbo. V poklicnem tečaju se lahko udeleženec redno izobražuje samo enkrat.

Potek vpisa

Redno izobraževanje: Kandidati se prijavijo s prijavnico za vpis v 1. letnik srednjega izobraževanja (MIZŠ-2-1,20/08), ki je na voljo tudi na spletnih straneh Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport: povezava do obrazca. Prijavnico z oznako DZS 1,20 lahko tudi kupijo v knjigarnah.

Izobraževanje odraslih: prijavnica za IO v formatu doc, v formatu pdf.

Ob prijavi morajo kandidati predložiti naslednja dokazila:

1) kandidati, ki so uspešno zaključili četrti oziroma zaključni letnik programa gimnazija (GIMN) ali srednjega strokovnega oz. tehniškega izobraževanja (SSI), fotokopijo spričevala tretjega in četrtega letnika,

2) kandidati, ki so uspešno zaključili zaključni letnik programa poklicno-tehniškega izobraževanja (PTI), fotokopijo spričeval prvega in drugega letnika.

Če ne bo dovolj kandidatov za oblikovanje oddelka po programu PT, bo šola obvestila kandidate, da v tekočem šolskem letu izobraževanja po tem programu ne bo organizirala.

Informacije o vpisu:

Redno izobraževanje: Izobraževanje odraslih:
mesečni koledar
<< julij 2015 >>
p t s č p s n
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Urniki_3.png UtrinkiIzVegove_2.jpg e-vegova.jpg vegovaCISCOlogo1_1.jpg