Vegova v središču dogajanja

Vegova gimnazijaElektrotehniško-računalniška strokovna šola in gimnazija Ljubljana - VEGOVA - deluje v samem središču mesta, na Vegovi ulici 4, obkrožena z najpomembnejšimi ljubljanskimi oz. slovenskimi kulturnimi, izobraževalnimi in drugimi ustanovami (parlament, univerza, filharmonija, gledališča, opera, knjižnice, galerije, muzeji …)

Vegova - sodobna, ustvarjalna, uspešna

Smo znana in uveljavljena 4-letna srednja šola, ki nudi dijakom ob splošno izobraževalnih tudi elektrotehniške in računalniška znanja in jih pripravlja za nadaljevanje študija na višješolskih in visokošolskih ustanovah oz. usposablja tudi za poklic in zaposlitev po končani srednji šoli.

Prizadevamo si postati v Sloveniji vodilna strokovna šola in gimnazija na področju elektrotehnike in računalništva. Z inovativnostjo in kakovostnim pristopom v pedagoškem procesu, organizaciji in razvoju človeških virov dajemo dijakom znanja in veščine za izzive sodobne družbe.

Izobražujemo štiriletne programe 5. zahtevnostne stopnje, in sicer ELEKTROTEHNIK, TEHNIK RAČUNALNIŠTVA, TEHNIŠKA GIMNAZIJA¸ ki jih obiskuje približno 1000 dijakov, zanje pa skrbi okoli 90 zaposlenih.

IZDELOVANJE SPLETNIH STRANI, PROGRAMIRANJE, ELEKTRONIKA, ENERGETIKA, MULTIMEDIJA, AVTOMATIKA in ROBOTIKA so strokovna področja sedanjosti in prihodnosti, ki omogočajo zaposljivost. Usposabljanje v realnem delovnem okolju, mednarodno sodelovanje, delovna praksa v tujini, izmenjava dijakov so sestavni del našega izobraževalnega poslanstva.

Naša STROKOVNA GIMNAZIJA je izrazito razvojno usmerjena: vključenost v pilotne-razvojne projekte v okviru ZRSŠ, posodobljeni učni načrti, sodobni pristopi pri poučevanju (medpredmetno povezovanje, razvijanje ključnih kompetenc, projektni pristop).

Pospešeno razvijamo medijsko in strokovno pismenost, medkulturno kompetenco, tolerantnost (projekt Tuji učitelj; projekt EMPA in projekt ACES …)

Vodimo v Konzorcij strokovnih gimnazij - prenovo strokovnih gimnazij na državni ravni in Medpodjetniški izobraževalni center (MIC)

Ponosni na svoje korenine in dosežke poskušamo danes še oplemeniti, kar so dosegle prejšnje generacije naših učiteljev in dijakov.

mesečni koledar
<< september 2015 >>
p t s č p s n
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Urniki_3.png UtrinkiIzVegove_2.jpg e-vegova.jpg vegovaCISCOlogo1_1.jpg