Microsoft 365

Microsoft 365 na Vegovi predstavlja okolje za sodelovanje in delo

V storitve se prijavite na naslovu https://portal.office.com. Ob prvi prijavi si geslo spremenite in nastavite vsaj eno izmed treh možnosti za ponastavitev gesla. Tako si boste lahko sami pomagali v primeru pozabljenega gesla.

Poleg ostalih možnosti, ki jih Microsoft Microsoft 365 omogoča, jih boste v času izobraževanja na Vegovi uporabili za učenje na domu, komunikacijo z učitelji, izpolnjevanje e-obrazcev in prijavnic ter uporabo drugih aplikacij.

Vaše uporabniško ime je hkrati tudi e-poštni naslov na katerega boste prejemali sporočila učiteljev‒ občasno pa tudi drugo komunikacijo šole. Zato vam svetujemo, da šolsko e-pošto redno berete. Do svojega e-poštnega predala dostopate iz spletnega brskalnika, mobilne aplikacije Outlook ali si na svoj računalnik namestite zbirko Office, ki vključuje tudi program Outlook za branje e-pošte.

Del storitev Microsoft 365 je Microsoft Teams, kjer boste v različnih ekipah sodelovali z učitelji in sošolci. Tu boste dostopali do izobraževalnih vsebin, izvajali preverjanja znanja in druge šolske naloge.

Dodatna vprašanja

Za vsa dodatna vprašanja se lahko obrnete na svojega razrednika. Za tehnična vprašanja pa smo vam na voljo po e-pošti na podpora@vegova.si.

Kakšne so možnosti Microsoft 365?

Microsoft 365 vključuje najnovejši paket programov iz zbirke Office, ki si ga lahko namestite na Windows ali Mac računalnike, tablice in pametne telefone.

Na voljo vam je tudi zmogljiva in zanesljiva elektronska pošta ter digitalna shramba za enostavno shranjevanje dokumentov in drugih datotek v oblaku. Tako shranjene dokumente lahko preprosto delite s sošolci in jih tudi hkrati urejate.

Microsoft 365 vključuje tudi različne storitve, ki podpirajo učinkovito komunikacijo in sodelovanje ter spodbujajo kreativnost in omogočajo prilagodljivo delo v šoli ali doma.

Elektronska pošta

Varna in zmogljiva elektronska pošta, dostopna preko spleta in poljubnih e-poštnih odjemalcev na računalnikih, pametnih telefonih in tablicah.

OneDrive

Shranjujte datoteke, sinhronizirajte jih, dajajte jih v skupno rabo in preprosto sodelujte pri delu z njimi na varen način v storitvi OneDrive.

Office Online

V sklopu Microsoft 365 so vam na voljo Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Access, Publisher, Outlook in OneDrive. Poleg tega so na voljo tudi spletne različice programov Word, Excel, PowerPoint in OneNote.

Microsoft Teams

Microsoft Teams je povezano okolje za sodelovanje, izobraževanje in klepet v različnih ekipah znotraj organizacije. Omogoča tudi video klice, deljenje zaslona, uporabo bele table ter integracijo dodatnih aplikacij.

V okolju Microsoft Teams bodo na voljo tudi izobraževalne vsebine, preverjanja znanja in druge šolske naloge.

Več aktualnih podrobnosti o Microsoft 365.