Išči ...

Prijava na poletno šolo na Vegovi

Vabimo vas, da na Vegovi Ljubljana ob koncu poletnih počitnic obiskujete eno od poletnih šol, ki smo jih pripravili za vas. Pri prijavi na poletno šolo angleščine, matematike ali nemščine za začetnike se boste po dolgih počitnicah spet potopili v šolsko snov, vendar pa se boste novih vsebin učili na drugačne, počitnicam bolj primerne načine. Šole osnov programiranja, robotike in elektrotehnike priporočamo predvsem tistim, ki jih zanima delo poklicev, za katere izobražujemo na naši šoli.

Poučevali vas bodo naši učitelji v sodelovanju z dijaki naše šole.

Po zaključenem prijavnem roku (2. 8. 2019) vam bomo po e-pošti poslali podatke za nakazilo in vam posredovali podrobnejše podatke o izvedbi poletnih šol.

Za dodatne informacije smo vam na voljo na e-naslovu: sanja.coric@vegova.si

Rok prijave: do 2. 8. 2019

Cena je 49 evrov (vključena je malica).

OSNOVE PROGRAMIRANJA

26.–28. 8. od 9.00 do 13.15 (3 dni po 5 šolskih ur)

Spoznali se bomo z računalnikom Raspberry Pi in operacijskim sistemom Raspbian (Linux), osvajali osnove programiranja v programskem jeziku Python (spremenljivke, izrazi, vhod/izhod, zanke, klici funkcij …), krmilili naprave, zajemali podatke iz senzorjev in uporabljali Pi-Camero (snemanje videa, obdelava slik).

detektor-kovin-poletna-sola

OSNOVE ELEKTROTEHNIKE

26.–28. 8. od 9.00 do 13.15 (3 dni po 5 šolskih ur)

Spoznali bomo osnovne elektronske gradnike in njihovo vlogo v vezju. Sestavili bomo preprost FM oddajnik, katerega oddajanje bo možno poslušati na navadnem radijskem sprejemniku. Izdelali bomo tudi detektor kovin, s katerim je mogoče zaznati kovinske predmete do globine nekaj cm.

robotika-poletna-sola

OSNOVE ROBOTIKE *

26.–28. 8. od 9.00 do 13.15 (3 dni po 5 šolskih ur)

Izdelali bomo brezžičnega mobilnega robota, ki ga bo mogoče krmiliti s pomočjo aplikacije na mobilnem telefonu (možno le na operacijskem sistemu Android). Naučili se bomo sestaviti elektronsko vezje, sprogramirati mikroprocesor, ter napisati aplikacijo za mobilni telefon.

* Cena poletne šole OSNOV ROBOTIKE in ELEKTROTEHNIKE 2 se zviša za 10 € zaradi nakupa materiala, ki ga bodo udeleženci uporabili pri izdelavi izdelka, ki ga na koncu odnesejo domov.

Prijavnica

Prijave na poletno šolo 2019 so zaključene.