Prijava na poletno šolo na Vegovi

Vabimo vas, da na Vegovi Ljubljana ob koncu poletnih počitnic obiskujete eno od poletnih šol, ki smo jih pripravili za vas. Pri prijavi na poletno šolo angleščine, matematike ali nemščine za začetnike se boste po dolgih počitnicah spet potopili v šolsko snov, vendar pa se boste novih vsebin učili na drugačne, počitnicam bolj primerne načine. Šole osnov programiranja, robotike in elektrotehnike priporočamo predvsem tistim, ki jih zanima delo poklicev, za katere izobražujemo na naši šoli.

Poučevali vas bodo naši učitelji v sodelovanju z dijaki naše šole.

Po zaključenem prijavnem roku (30. 6. 2019) vam bomo po e-pošti poslali podatke za nakazilo in vam posredovali podrobnejše podatke o izvedbi poletnih šol.

Za dodatne informacije smo vam na voljo na e-naslovu: sanja.coric@vegova.si

Rok prijave: do 30. 6. 2019

Cena je 49 evrov (vključena je malica).

ANGLEŠČINA

21.–23. 8. od 9.00 do 13.15 (3 dni po 5 šolskih ur)

Ponovili bomo slovnico in širili besedišče prek različnih tem:
Modern Gadgets & Technology, TimetoTravel, Media & Films, Sports, Life of Teenegers & Social networking, Ljubljana sight-seeing tour.
Uporabljeno avtentično avdio-vizualno gradivo omogoča veliko konverzacije in skupinsko delo.Tako se bodo udeleženci lažje spoznali in stkali marsikatero prijateljstvo za lažji začetek šolskega leta.

MATEMATIKA

21.–23. 8. od 9.00 do 13.15 (3 dni po 5 šolskih ur)

Za vse, ki vas matematika zanima ali pa vas skrbi, da znate premalo, smo pripravili poletno šolo matematike.
Poskrbeli bomo, da priprave ne bodo prenaporne.
Ponovili bomo računske spretnosti (npr. številke in algebrske izraze v Z, potence z naravnim in celim eksponentom, računanje z ulomki; linearno funkcijo, linearne enačbe in sisteme) in geometrijo v ravnini (npr. osnovni pojmi in izreki, trikotnik, štirikotnike, krožnico, pravilni večkotnik).

NEMŠČINA ZA ZAČETNIKE

21.–23. 8. od 9.00 do 13.15 (3 dni po 5 šolskih ur)

V poletni šoli se boste seznanili z osnovami sporazumevanja v nemškem jeziku.
Naučili se boste predstaviti sebe, svoje prostočasne dejavnosti in delovni dan, svoj dom, se naučili sporazumevati v vsakdanjih okoliščinah, poimenovati in opisati živali, predmete. Ogledali si bomo kratke nemške filme, poslušali nemško popularno glasbo, spoznali nemške običaje in navade.

OSNOVE PROGRAMIRANJA

26.–28. 8. od 9.00 do 13.15 (3 dni po 5 šolskih ur)

Spoznali se bomo z računalnikom Raspberry Pi in operacijskim sistemom Raspbian (Linux), osvajali osnove programiranja v programskem jeziku Python (spremenljivke, izrazi, vhod/izhod, zanke, klici funkcij …), krmilili naprave, zajemali podatke iz senzorjev in uporabljali Pi-Camero (snemanje videa, obdelava slik).

detektor-kovin-poletna-sola

OSNOVE ELEKTROTEHNIKE

26.–28. 8. od 9.00 do 13.15 (3 dni po 5 šolskih ur)

Spoznali bomo osnovne elektronske gradnike in njihovo vlogo v vezju. Sestavili bomo preprost FM oddajnik, katerega oddajanje bo možno poslušati na navadnem radijskem sprejemniku. Izdelali bomo tudi detektor kovin, s katerim je mogoče zaznati kovinske predmete do globine nekaj cm.

ojacevalnik-poletna-sola

OSNOVE ELEKTROTEHNIKE 2 *

26.–28. 8. od 9.00 do 13.15 (3 dni po 5 šolskih ur)

Na poletni šoli bomo izdelali tranzistorski audio ojačevalnik moči 50-100W, skupaj z napajalnikom. Ojačevalnik bomo vgradili v ohišje in izmerili njegovo karakteristiko.

robotika-poletna-sola

OSNOVE ROBOTIKE *

26.–28. 8. od 9.00 do 13.15 (3 dni po 5 šolskih ur)

Izdelali bomo brezžičnega mobilnega robota, ki ga bo mogoče krmiliti s pomočjo aplikacije na mobilnem telefonu (možno le na operacijskem sistemu Android). Naučili se bomo sestaviti elektronsko vezje, sprogramirati mikroprocesor, ter napisati aplikacijo za mobilni telefon.

* Cena poletne šole OSNOV ROBOTIKE in ELEKTROTEHNIKE 2 se zviša za 10 € zaradi nakupa materiala, ki ga bodo udeleženci uporabili pri izdelavi izdelka, ki ga na koncu odnesejo domov.

Prijavnica

Poletna šola

Izberite poletno šolo

Podatki o otroku

Ime in priimek otroka, ki ga prijavljate na zimsko šolo
Razred, ki ga otrok obiskuje.

Podatki o staršu / skrbniku

E-pošta starša / skrbnika
Osebni podatki:
Osebne podatke zbiramo zgolj za namene prijave na poletno šolo in jih bomo hranili do konca izvedbe poletnih šol v skladu z načeli varstva osebnih podatkov. Poskrbeli bomo, da ne bodo uporabljeni za noben drug namen, prav tako se zavezujemo, da jih ne bomo posredovali tretjim osebam.