Prijava na poletno šolo na Vegovi

Vabimo vas, da na Vegovi Ljubljana ob koncu poletnih počitnic obiskujete eno od poletnih šol, ki smo jih pripravili za vas. Pri prijavi na poletno šolo angleščine, matematike ali nemščine za začetnike se boste po dolgih počitnicah spet potopili v šolsko snov, vendar pa se boste novih vsebin učili na drugačne, počitnicam bolj primerne načine. Šole osnov programiranja, mehatronike in elektrotehnike priporočamo predvsem tistim, ki jih zanima delo poklicev, za katere izobražujemo na naši šoli.

Poučevali vas bodo naši učitelji v sodelovanju z dijaki naše šole.

Po zaključenem prijavnem roku (22. 6. 2018) vam bomo po e-pošti poslali podatke za nakazilo in vam posredovali podrobnejše podatke o izvedbi poletnih šol.

Za dodatne informacije smo vam na voljo na e-naslovu: sanja.coric@vegova.si

Rok prijave: do 22. 6. 2018

Cena je 49 evrov (vključena je malica).

ANGLEŠČINA

27.–31. 8. od 9.00 do 11.45 (5 dni po 3 šolske ure)

Ponovili bomo slovnico in širili besedišče prek različnih tem:
Modern Gadgets & Technology, TimetoTravel, Media & Films, Sports, Life of Teenegers & Social networking, Ljubljana sight-seeing tour.
Uporabljeno avtentično avdio-vizualno gradivo omogoča veliko konverzacije in skupinsko delo.Tako se bodo udeleženci lažje spoznali in stkali marsikatero prijateljstvo za lažji začetek šolskega leta.

MATEMATIKA

27.–31. 8. od 9.00 do 11.45 (5 dni po 3 šolske ure)

Za vse, ki vas matematika zanima ali pa vas skrbi, da znate premalo, smo pripravili poletno šolo matematike.
Poskrbeli bomo, da priprave ne bodo prenaporne.
Ponovili bomo računske spretnosti (npr. številke in algebrske izraze v Z, potence z naravnim in celim eksponentom, računanje z ulomki; linearno funkcijo, linearne enačbe in sisteme) in geometrijo v ravnini (npr. osnovni pojmi in izreki, trikotnik, štirikotnike, krožnico, pravilni večkotnik).

NEMŠČINA ZA ZAČETNIKE

27.–31. 8. od 9.00 do 11.45 (5 dni po 3 šolske ure)

V poletni šoli se boste seznanili z osnovami sporazumevanja v nemškem jeziku.
Naučili se boste predstaviti sebe, svoje prostočasne dejavnosti in delovni dan, svoj dom, se naučili sporazumevati v vsakdanjih okoliščinah, poimenovati in opisati živali, predmete. Ogledali si bomo kratke nemške filme, poslušali nemško popularno glasbo, spoznali nemške običaje in navade.

OSNOVE MEHATRONIKE

27.–29. 8. od 9.00 do 13.15 (3 dni po 5 šolskih ur)

Spoznavanje z osnovnimi elementi za programiranje krmilnika Mitsubishi Alpha (logična vrata, RS pomnilna celica, časovniki, števci), in delo s simulatorjem (alarmna naprava, stiskalnica, naprava za lepljenje).
Delali bomo s simulatorjem FluidSim (razvrščevalna naprava, zaporna naprava), na pnevmatskem sistemu Festo (cilindri, ventili, tipke …) ter povezovali krmilnik s pnevmatskim sistemom, izdelali programe, priključevali senzorje

OSNOVE PROGRAMIRANJA

27.–29. 8. od 9.00 do 13.15 (3 dni po 5 šolskih ur)

Spoznali se bomo z računalnikom Raspberry Pi in operacijskim sistemom Raspbian (Linux), osvajali osnove programiranja v programskem jeziku Python (spremenljivke, izrazi, vhod/izhod, zanke, klici funkcij …), krmilili naprave, zajemali podatke iz senzorjev in uporabljali Pi-Camero (snemanje videa, obdelava slik).

OSNOVE ELEKTROTEHNIKE

27.–29. 8. od 9.00 do 13.15 (3 dni po 5 šolskih ur)

Na poletni šoli elektrotehnike bomo spoznali osnove telekomunikacij ter sestavili vezje za brezžični prenos energije na krajše razdalje. Spoznali bomo osnovne elemente ter njihove funkcije v elektronskih vezjih. Sestavili bomo dva izdelka, in sicer bomo poskusili narediti detektorski sprejemnik radijskih signalov ter brezžični polnilnik za telefon.

Poletna šola

Izberite poletno šolo

Podatki o otroku

Ime in priimek otroka, ki ga prijavljate na zimsko šolo
Razred, ki ga otrok obiskuje.

Podatki o staršu / skrbniku

E-pošta starša / skrbnika
Osebni podatki:
Osebne podatke zbiramo zgolj za namene prijave na poletno šolo in jih bomo hranili do konca izvedbe poletnih šol v skladu z načeli varstva osebnih podatkov. Poskrbeli bomo, da ne bodo uporabljeni za noben drug namen, prav tako se zavezujemo, da jih ne bomo posredovali tretjim osebam.
X