Tekmovanje Lego Masters 2019

V četrtek, 11. aprila 2019, je na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani potekalo tekmovanje v izdelavi in vožnji avtonomnih robotov Lego. Prijavljenih je bilo več kot 30 ekip iz desetih srednjih šol iz vse Slovenije. Vegovo Ljubljana je zastopala ekipa dijakov 1. letnika računalniške smeri. Sestavljali so jo Andrej Matos, Tim Tisak, Simon Verbič in Bine Čadež.

Priprave so se začele že jeseni. Ker je bila naloga znana šele decembra, so dijaki sestavljali in predelovali robota, se odločali, kakšne senzorje uporabiti, in začeli s programiranjem. Ko je bil pripravljen poligon, so vsaj dva do tri popoldneve tedensko preživeli na FE in usposabljali vozilo za samostojno vožnjo po klančinah in prenašanje tovorov v ustrezne barvne zbiralnike.

Na dan tekmovanja so bili precej vznemirjeni, kako se bo vozilo obneslo. Organizacija tekmovanja je bila odlična, vzdušje na tekmovanju ves čas napeto. V osmini finala jim je malce zmanjkalo, da bi se uvrstili naprej, vendar zaradi tega niso bili preveč potrti; dejali so, da so glede na vse odlično tekmovali in se počutijo, kot da so se uvrstili na drugo mesto. Dejansko so bili uvrščeni v prvo tretjino udeležencev, za kar jim iskreno čestitam.

Pohvalila bi tudi njihovo pripravljenost na učenje, iskanje novih, boljših rešitev, predvsem pa vztrajnost, ki so jo pokazali pri reševanju zanje zahtevne naloge.
Vsi se veselijo tekmovanja naslednje leto, na katerem bodo z izkušnjami, pridobljenimi letos, vsekakor posegli po višjih mestih.

Še enkrat iskrene čestitke ekipi NEV3R L SE!

Mentorica krožka Lego Mindstorms EV3
Janja ŽLEBNIK