Zmaga tekmovalcev Vegova Ljubljana na nacionalnem tekmovanju Slovenija Skills 2022 v panogi IKT in uvrstitev na evrospko tekmovanje WorldSkills Europe 2023

Na Mednarodnem obrtno-podjetniškem sejmu v Celju je od 14. do 18. septembra potekalo 7. nacionalno tekmovanje mladih strokovnjakov v poklicnih spretnostih SloveniaSkills 2022. Na tem tekmovanju sodelujejo mladi strokovnjaki med 18. in 25. letom in se potegujejo za nastop na prestižnem mednarodnem tekmovanju WorldSkills Europe. 

Tekmovalci so se  pomerili v 11 poklicih: cvetličarstvo, IKT, strežba, kuharstvo, stavbno mizarstvo, pohištveno mizarstvo, mehatronika, frizerstvo, aranžerstvo, cvetličarstvo, kamnoseštvo in slikopleskarstvo. 

Vegova Ljubljana je v povezavi z CPI in podjetjem NIL (ki je pripravilo samo nalogo za tekmovanje) organizirala tekmovanje v panogi IKT (informacijsko-komunikacijska tehnologija). V hudi konkurenci (sodelovalo je šest ekip s po dvema tekmovalcema) je Vegova Ljubljana ponovno zmagala in si tako priborila že šestič vstopnico za evropsko tekmovanje v poklicnih spretnostih WorldSkills Europe, ki bo potekalo med 5. 9. 2023 in 9. 9. 2023 na Poljskem (https://worldskillseurope.org/). 

Našima tekmovalcema Žigi Kralju in Juriju Sitarju, ki sta dosegla ta izjemen uspeh in tako postala del slovenske ekipe, ki bo predstavljala Slovenijo na tem tekmovanju na Poljskem, iskreno čestitamo in jima želimo veliko uspeha na mednarodnem tekmovanju. 

Prav tako čestitamo mentorjem (Andreji Vehovec in Marku Kastelicu) in našim bivšim tekmovalcem (Luki Filipiču, Timoteju Grudnu, Martinu Dagarinu in Vidu Smoletu), ki so pomagali tako pri pripravi dijakov kot tudi pri sami izvedbi tekmovanja.  

Končni vrstni red: 

  1. Vegova Ljubljana: 82,5 točk 
  2. SŠTS Šiška: 77 točk 
  3. ŠC Kranj: 69,05 točk 
  4. ŠC Ptuj: 67,75 točk 
  5. ŠC Novo mesto: 55 točk 
  6. ŠC Celje: 21 točk