Nagovor ravnatelja

Spoštovane dijakinje in dijaki, spoštovani starši!

V zadnjem času smo v šolskem prostoru morali premagati številne izzive, ki so nas marsikdaj našli nepripravljene. Ustvarjalnost pri iskanju drugačnega načina dela in razmišljanja je od nas vseh pogosto terjala vzdržljivost in veliko mero poguma.

A spremenjene razmere so samo še okrepile zavedanje o pomembnosti jasne komunikacije, strokovnega pristopa in medsebojnega zaupanja ter spoštovanja. Še bolj smo se morali potruditi, da smo si lahko prizadevali za dobro šolo, v kateri bi dijakom lahko predali potrebno znanje in v kateri bi se vsi počutili sprejete in spodbujane.

Na naši šoli smo od nekdaj ponosni na spoštljive, uspešne in ustvarjalne dijake, ki znajo sprejeti tudi dejstvo, da se ustvarjalnost ne rojeva vselej v mehkem naslanjaču, ampak da »Ustvarjalnost zahteva pogum« (Henri Matisse). Dijaki se tudi po zaključku šolanja na naši šoli k nam radi vračajo in nas bogatijo s svojim znanjem in svežim pristopom.

Želim si, da bi s skupnimi močmi, z očmi, zazrtimi v skupne cilje, znali tudi v prihodnosti graditi kakovostno šolo dobrih odnosov ter prepoznavati težave in spreminjati način razmišljanja, ki jih je ustvaril.

Prihodnost ustvarjamo na Vegovi!

Vaš ravnatelj Aleksandar Lazarević