Išči ...

Nagovor ravnatelja

Spoštovane dijakinje, spoštovani dijaki in starši!

 

dr Uroš Breskvar, portret ravnatelja

Veliko sem razmišljal, kaj napisati za začetek tega šolskega leta. Misli pa mi vedno znova uhajajo k aktualnim razmeram zaradi covida-19. Nekako se zdi, da se vse vrti samo okoli tega. Na svetu pa je toliko drugega, da ne smemo dopustiti, da se zanemari.

Sicer je pa vsaka stvar tudi za nekaj dobra. Pri izvajanju ukrepov proti širjenju okužbe z novim virusom smo spoznali, da pedagoško-vzgojni proces lahko poteka tudi na daljavo. Pri tem so nam pomagali predvsem informacijsko-komunikacijska oprema in programi, prek katerih smo komunicirali, si izmenjevali dokumente in podobno. Brez dobrih strokovnjakov na področju IKT bi imeli še veliko hujše težave kot sicer.

Verjamem, da boste na Vegovi Ljubljana dijakinje in dijaki dobili ogromno znanja, ki vam bo omogočalo, da se uspešno vključite v najrazličnejše ekipe, ki se ukvarjajo z računalništvom, in tiste v povezavi z nepogrešljivo elektriko. Pri tem vam bomo ob strani stali vsi zaposleni na šoli.

In še za konec – kakšno šolsko leto pričakujem?

V preteklem smo preizkusili poučevanje na daljavo. Nekako lahko rečemo, da smo šolsko leto izpeljali, hkrati pa si tudi želimo, da bi pouk potekal v šoli. Da bo v situaciji, ko se trudimo, da bi omejili širjenje virusa, potekal čim bolj nemoteno, bom prosil vse deležnike, da se držijo danih navodil, vsak posameznik naj se obnaša odgovorno.

Drage dijakinje in dijaki! Bodite vedoželjni, pomagajte drug drugemu (razen pri testih), bodite mladostniško razigrani in nasmejani. Naberite si veliko znanja, saj vam tega nihče ne more vzeti.

Vse dobro v šolskem letu 2020/21 vam želim ravnatelj Uroš Breskvar.