Spet lep uspeh naših mladih raziskovalcev in njihovih mentorjev

Prejšnje tedne se je na raziskovalnem področju precej dogajalo.

 

V torek, 14. 5. 2019, je v Murski Soboti potekalo 53. srečanje Znanost mladini, kjer so naši raziskovalci dosegli naslednja priznanja:

Srebrno priznanje za nalogo Akustični model IOL je prejel Urban Mežnar, ker naloge zaradi odsotnosti ni mogel zagovarjati.

Srebrno priznanje za nalogo Zanesljivost ZFS sta prejela Vanja Ivačić in Žiga Kralj,

bronasto priznanje za nalogo FPGA za ljudske množice pa so prejeli Boštjan Baras, Tomaž Poljanšek in Valerij Jovanov.

Mentorja nalog sta bila profesorja Rastislav Snoj in Aleš Volčini.

 

V sredo, 15. 5. 2019, pa je na OŠ Prežihov Voranc potekala podelitev priznanj in nagrad Mestne občine Ljubljana za raziskovalne naloge na srečanju Zaupajmo v lastno ustvarjalnost. Priznanje in nagrado so prejeli Boštjan Baras, Tomaž Poljanšek in Valerij Jovanov. Dijaki Vegove smo sodelovali na področjih fizike, medicine, sociologije, elektrotehnike in računalništva s skupno devetimi raziskovalnimi nalogami, največ s področja sociologije.

Na zaključni prireditvi srečanja je dijake in mentorje pozdravil tudi ljubljanski župan Zoran Janković, mentorji Vegove pa smo poskrbeli, da so v kulturnem programu prireditve sodelovali tudi naši dijaki, in sicer Urban Garbajs iz razreda E 4. A, Jan Tršan iz G 1. B in Žiga Kralj iz R 1. B.

 

Prav tako je prejšnji teden potekalo tekmovanje Intel ISEF v Phoenixu v Arizoni (ZDA). Tekmovanja sta se udeležila Urban Mežnar in Vid Smole z nalogo Undocumented Instructions in Microprocessors. Zanjo sta dobila posebno nagrado ruske univerze Innopolis (Innopolis je novoustanovljeno mesto po zgledu Silicijeve doline).

Za vloženo delo in dosežke dijakom in mentorjem čestitamo.

(foto: Tonja Janša in Aleš Volčini)