Na Vegovi Ljubljana smo rušili stereotipe

Od 3. do 7. 2. 2020 smo na naši šoli gostili prvo srečanje dijakov v okviru projekta BreKS, ki ga sofinancira program Erasmus+. Na srečanju je sodelovalo 54 udeležencev iz Finske, Nizozemske, Danske, Romunije, Italije in Slovenije, od tega je bilo 42 dijakov, ki jih je spremljalo 12 profesorjev.

Tema tokratnega srečanja je bila zgodovina. Vsaka skupina (7 dijakov iz posamezne države) si je izbrala določeno temo iz zgodovine svoje države in jo predstavila ostalim. S predstavitvijo izbrane teme in skozi razne aktivnosti so dijaki rušili stereotipe oz. predsodke, ki so jih imeli do tedaj o posamezni državi.

Poleg priprave učnih ur so dijaki skupaj s profesorji obiskali tudi Ljubljanski grad, odšli na študijski obisk v Škocjanske jame in Kobilarno Lipica. Zadnji dan srečanja, v petek, so nekateri odšli še na Bled, zvečer pa je sledilo zadnje skupno druženje na bowlingu.

Naslednje srečanje v okviru projekta bo že v začetku marca. Takrat se bodo naši dijaki s spremljevalci odpravili v Romunijo, tema njihovega srečanja pa bo šport in ples.

[Best_Wordpress_Gallery id=”8″ gal_title=”Breks 2020″]