Šolsko tekmovanje iz mladinske filmske ustvarjalnosti 2020

Vegova Ljubljana pod pokroviteljstvom Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport ter Zavoda Republike Slovenije za šolstvo že šestnajsto leto organizira srednješolski mladinski filmski festival VIDEOMANIJA. Gre za mladinsko državno tekmovanje iz filmske umetnosti. Več o festivalu in o razpisnih pogojih najdete na spletni strani https://www.videomanija.org.

Vse mlade filmske ustvarjalce naše šole pozivamo, da svoje filme pošljete do vključno 17. aprila 2020 na naslov: VEGOVA Ljubljana, Vegova ulica 4, 1000 Ljubljana, s pripisom za festival Videomanija (ŠOLSKO TEKMOVANJE). Če prijavljeni film ni dostopen po spletu, mora biti poslan po pošti do 17. 4. 2020 na zgornji naslov. Najboljši filmi, izbrani na šolskem tekmovanju, se bodo uvrstili na državno tekmovanje.

Zaključno srečanje avtorjev in predstavitev najboljših filmov z državnega tekmovanja mladinske filmske ustvarjalnosti bo v četrtek, 21. maja 2020, v Kinodvoru.

Tekmovanje bomo izvedli tudi če bodo v veljavi ukrepi proti epidemiji. V takem primeru bomo odpovedali zaključno prireditev, filme pa bomo vseeno ocenili in nagradili.