Šolsko tekmovanje iz mladinske filmske ustvarjalnosti 2021

Vegova Ljubljana pod pokroviteljstvom Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport ter Zavoda Republike Slovenije za šolstvo že sedemnajsto leto organizira srednješolski mladinski filmski festival VIDEOMANIJA. Gre za mladinsko državno tekmovanje iz filmske umetnosti. Več o festivalu in o razpisnih pogojih najdete na spletni strani.

Vse mlade filmske ustvarjalce naše šole pozivamo, da svoje filme prijavite do vključno 17. aprila 2021. Svoj film na USB-ključku oddajte v ovojnici v tajništvu šole z vsemi potrebnimi podatki (naslov filma, ime avtorja − navedete lahko največ tri avtorje). Najboljši filmi, izbrani na šolskem tekmovanju, se bodo uvrstili na državno tekmovanje.

Zaključno srečanje avtorjev in predstavitev najboljših filmov z državnega tekmovanja mladinske filmske ustvarjalnosti bo v torek, 25. maja 2021, v Kinodvoru.

Tekmovanje bomo izvedli, tudi če bodo še v veljavi ukrepi proti epidemiji. V takem primeru bomo odpovedali zaključno prireditev, filme pa bomo vseeno ocenili in nagradili.

OO Videomanije 2021