Zbiramo informativne prijave za opravljanje PUD v tujini

Pozdravljeni,

vse kaže, da bo izvedba letošnjega opravljanja praktičnega usposabljanja v tujini prestavljena na nedoločen čas. Vsi upamo, da bo konec meseca maja situacija že stabilizirana in boste vseeno imeli možnost, da odidete v tujino ali pa to priložnost izkoristite kasneje.

Začeli bomo z zbiranjem informativnih prijav za opravljanje PUD v tujini. Tisti, ki si bi želeli PUD opravljati v tujini, prosim, izpolnite informativni prijavni obrazec, ki se nahaja na spletni strani šole https://www.vegova.si/prijava-pud-tujina/.

V tem trenutku vas še enkrat pozivam, da si za opravljanje PUD poiščete delodajalca doma, torej v Sloveniji.

Vsi tisti, ki pa ste zainteresirani, da bi odšli v tujino, boste lahko to izkoristili tudi kasneje, tudi če boste PUD že imeli priznan. V tem primeru se bo lahko prilagodil tudi časovni obseg. Kar pomeni, da v tujino ne bo potrebno oditi za 4 tedne, lahko boste odšli tudi samo za 2 tedna (14 dni).

Se pa zadeve tudi na tem področju spreminjajo in sproti prilagajajo. Prav zato si v prvi vrsti uredite prakso v Sloveniji, hkrati pa lahko oddate informativno prijavo, ki ni zavezujoča. Prijave zbiramo z namenom lažje in hitrejše organizacije izvedbe mobilnosti v tujino, ko bo to mogoče. Vsak lahko kasneje odstopi, vsak se lahko tudi dodatno priključi (po potrebi bomo podaljšali objavo informativne prijavnice).

Prvi rok za oddajo informativne prijavnice: 8. 3. 2021.

Za vsa morebitna vprašanja mi lahko pišete ali me pokličete.

tanja.leder@vegova.si

Tanja Leder