Košarkarji vegove so osvojili 3. mesto v Sloveniji

Košarkarska ekipa VEGOVE je v torek, 23. 4. 2024, sodelovala na finalnem turnirju državnega prvenstva srednjih šol v košarki, ki se je odvijal v Postojni. V polfinalni tekmi se je zelo dobro upirala favorizirani ekipi Gimnazije Šentvid in po spletu nesrečnih okoliščin in poškodb izgubila po podaljšku z rezultatom 62 : 56. Košarkarji so se na tej tekmi izkazali z zelo požrtvovalno in timsko predstavo, za kar jim gre izreči veliko pohvalo.

V tekmi za tretje mesto se je ekipa VEGOVE Ljubljana pomerila z ekipo III. Gimnazije Maribor in kljub poškodbam, ki so pestile našo ekipo, zmagala z rezultatom 71 : 68 in tako zasedla 3. mesto v Sloveniji. V finalni tekmi turnirja državnega prvenstva sta se nato pomerili ekipi Šolskega centra Postojna in Gimnazije Šentvid. Z rezultatom 55 : 46 je zmagala gostiteljica turnirja, ekipa Šolskega centra Postojna. Čestitke tudi zmagovalni ekipi.

Košarkarsko ekipo VEGOVE so sestavljali:

štPriimek in imerazred
1Josipović LukaE3A
2Budimlić NomanE3B
3Gustin AlexE4A
4Gustin ErikE4A
5Aleksandar MilakovićE4A
6Škrlj PrimožE4B
7Cipot AleksE4B
8Lekšan UrošR4D
9Mlakar EnejG2B
10Novak JanžeR1A
Kot mentor košarkarske ekipe bi se rad zahvalil vsem košarkarjem, ki so sodelovali  v celotnem procesu tekmovanja, ter pohvalil njihovo požrtvovalnost in zagnanost pri zastopanju naše šole na vseh ravneh tekmovanja. V veliko veselje mi je bilo voditi skupino tako izjemnih fantov. Zame ste DRŽAVNI PRVAKI…
 
Mentor košarkarske ekipe
Igor Vulić

štiri tekmovalne ekipe v dvorani med predstavitvijo

tekmovalci vegove v krogu s trenerjem v pogovoru

košarkarji pri skoku za žogo na začetku tekme